TarracoWiki:Quant a

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Salutacions i benvinguda a TarracoWiki

La idea d'aquest projecte és generar, basant-se en el concepte wiki, la major font de continguts sobre el saber popular de Tarragona. Hi ha moltes persones que atresoren grans coneixements sobre temes particulars tarragonins: els seus barris i carrers, els seus costums i llegendes, el seu art, ciència i història. Totes aquestes matèries poden ser tractades de manera seriosa i objectiva en la TarracoWiki.

Qui està interessat en conèixer la llegenda d'un carrer específic o la lletra de l'himne de l'equip de futbol local d'aquest barri? En principi, només les persones que siguin d'aquesta comunitat local. Aquesta preocupació i interès per les qüestions més locals de Tarragona és el que confereix major sentit a la TarracoWiki.

Amb aquestes idees en la ment, s'ha plantejat una arquitectura de la informació centrada en la creació d'una plataforma de contingut basada en el sistema Mediawiki, que permeti allotjar un wiki genèric per temes transversals o comuns de Tarragona: TarracoWiki

Origen del projecte

Aquest projecte neix del desig de l’Ajuntament de Tarragona, mitjançant la Xarxa de Telecentres, de posar a disposició de la ciutadania els recursos necessaris per a la creació d'una plataforma d'accés i edició lliure sobre continguts específics tarragonins mantinguts per la pròpia ciutadania.

La Xarxa de Telecentres de la Ciutat de Tarragona contribueix a la dinamització del projecte TarracoWiki mitjançant l'aportació de recursos que ajudin a la ciutadania que s'incorpora al projecte i que desconeix com s'utilitza un wiki. Així doncs, es pretén que aquests recursos facilitin la construcció de la pròpia enciclopèdia de manera lliure i independent.

Es considera necessària la col·laboració amb el Departament d'Educació per a que les escoles dotin de continguts la nostra wiki. Per tal que omplin d'entrades i articles la TarracoWiki, es signa un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona (Telecentres) i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Educació – Serveis Educatius del Tarragonès), el que significa que un total de 38 escoles y 8.000 alumnes podran col·laborar-hi.

TarracoWiki és una enciclopèdia independent i auto organitzada i és un projecte en permanent procés de creació i de discussió. Un debat que no només es limita als continguts sinó també al propi enfocament conceptual i estructural de TarracoWiki.

La idea és que tot el contingut de l'enciclopèdia sigui escrit pels autors de la TarracoWiki. D'aquesta manera, podràs escriure els teus propis articles, editar una pàgina ja existent per afegir informació, corregir fets, sintaxi o ortografia, suggerir polítiques o debatre amb altres col·laboradors de TarracoWiki.

Exempció de responsabilitat

Consulta l'«Avís d'exempció de responsabilitat» ABANS de col·laborar en el projecte TarracoWiki.

Dinamització i formació

La Xarxa de Telecentres de la Ciutat de Tarragona promocionarà la TarracoWiki a través dels seus telecentres i centres col·laboradors (entitats, associacions de veïns, llars de jubilats...). Amb aquest propòsit, s'oferta als usuaris d'aquests centres formació en TarracoWiki i en l'ús de la plataforma wiki.

Aquest projecte neix del desig de la Xarxa de Telecentres de la Ciutat de Tarragona de posar a disposició de la ciutadania els recursos necessaris per a la creació d'una plataforma d'accés i edició lliure sobre continguts específics tarragonins mantinguts per la pròpia ciutadania.

Contacte

Si teniu algun dubte o voleu fer alguna consulta estem a la vostra disposició. S'ha habilitat una direcció de correu per a resoldre aquestes qüestions TarracoWiki