TarracoWiki:Actualitat/2012/maig

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

abril del 2012   |  sense novetats · Hora: 10:43  | Data: 18/agost

maig/2012

Dijous 24

La filosofia wiki a Tarragona

La enciclopèdia virtual de Tarragona compleix dos anys amb un miler d’entrades i amb una biblioteca virtual de més de 1500 arxius. Gestionada per la Xarxa de Telecentres, aquesta wiki presenta continguts específics tarragonins mantinguts per la pròpia ciutadania i es consulta tant a nivell nacional, com internacional.

El 2010, va néixer aquest projecte de locapèdia (nom tècnic amb el que es coneixen aquest tipus d’enciclopèdies virtuals de caràcter local), per desig de l’Ajuntament de Tarragona, concretament per la Conselleria de Comunicació,Participació i Societat de la Informació, el qual fou programat i és gestionat per la Xarxa de Telecentres. Partint de la filosofia ‘wiki’, Tarracowiki posa a disposició de la ciutadania els recursos necessaris per a la creació d’aquesta plataforma, d’accés i edició lliure, sobre continguts específics tarragonins mantinguts per la pròpia ciutadania.

Fins a dia d’avui, 228 usuaris editen o han editat a la locapèdia tarragonina. Maite Martorell, cap de la Xarxa de Telecentres, comenta que és un fet usual que les wikis tinguin molta gent que les consulta, però poca gent que n’edita; Martorell però, considera que la situació de la Tarracowiki no és excepcional, ja que “al consultar altres wikis de l’estat espanyol, totes estan en la mateixa situació”, comenta la cap de Telecentres, “fins i tot, algunes tenen contractades empreses que els editen entrades”.

Segueix la resta de la notícia...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)