TarracoWiki:Actualitat/2011/agost

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

juliol del 2011   |  setembre del 2011   · Hora: 10:41  | Data: 18/agost

Contingut

agost/2011

Dimarts 16

La Wikipedia està perdent editors

Segons un estudi realitzat per Felipe Ortega, per a la Universitat Juan Carlos I, el nombre de nous editors actius en la Wikipedia (tant en la seva versió anglesa, com en la catalana) està descendint, lo qual podria plantejar un possible canvi de rumb per a l'enciclopèdia online.

Wikipedia és el cinquè lloc més visitat en internet amb uns 365 milions de visitants mensuals. Des de fa ja bastants anys ha estat (i és) un lloc de referència, amb presència en els mitjans de comunicació i contínues visites per la nostra banda. Però les seves xifres de creixement actual no semblen ser tan prometedores com ho eren fa tot just uns anys.

I és que d'aquests 365 milions de visitants mensuals només un petit percentatge realitza edicions desinteressades en els articles, i el nombre de nous editors mensuals ha descendit. Segons el propi estudi, les raons per a les edicions són molt variades, des del desig de compartir el coneixement, fins al simple fet d'editar la pàgina per a arreglar una petita fallada.

Una de les possibles causes d'aquest descens d'editors ha pogut ser el canvi de rumb, cap a un sentit més estricte, de les normes editorials de la Wikipedia. On assimilar tantes normes resulta difícil per a possibles nous editors que desitgessin començar a contribuir en l'enciclopèdia. I és que redactar una informació totalment objectiva i amb múltiples referències no resulta senzill.

Segueix la resta de l'article...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)

Dimecres 10

La OCU denuncia la falta de competència en sistemes operatius per a ordinadors portàtils

Existeixen molts comentaris a Internet que comencen a incidir en una qüestió que és de domini públic: és difícil adquirir un ordinador portàtil amb un sistema operatiu diferent de Windows, i l'oferta amb altres alternatives és escassa.

Si a més un usuari decideix que li sigui reemborsat l'import de la llicència que porta preinstal·lat l'equip, perquè decideix que no desitja utilitzar aquest sistema, és complex assolir que li retornin els diners. No existeix un mecanisme senzill per a assolir aquest propòsit.

Per aquests motius i després de realitzar una anàlisi del mercat d'aquests dispositius, l'Organització d'Usuaris i Consumidors (OCU) ha decidit dirigir-se a la Comissió Nacional de la Competència perquè investigui a Microsoft i veure si existeix algun tipus de pràctica per part d'aquesta empresa contrària a les normes de defensa de la competència.

Segueix la resta de l'article...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)

Dimarts 2

Ciutadans i empreses ja poden demanar els préstecs ICO per a equipament i connexió de banda ampla

Els ciutadans i les empreses ja poden demanar els préstecs de la línia de finançament ICO-Pla Avanza2 per a equipament i connexió de banda ampla. Aquesta línia, fruit d’un conveni entre el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), compta amb una dotació inicial de 200 milions d’euros i té com a objectiu impulsar la incorporació d’empreses i ciutadans a la Societat de la Informació.

La línia s’instrumentalitza mitjançant convenis de col·laboració entre l’ICO i les entitats de crèdit, perquè aquestes concedeixin crèdits preferencials per a l’adquisició d’equipament i connexió a Internet de banda ampla, per tal d’impulsar l’ús de les tecnologies de la informació en l’entorn familiar i empresarial. Estarà vigent fins al 31 desembre 2015 (o fins l’esgotament dels fons disponibles).

Els préstecs no superaran el 100% de la inversió elegible, a un tipus d’interès preferencial basat en l’Euribor a dotze mesos vigent en el moment de la sol licitud del préstec, sense comissions d’operació o garanties hipotecàries o dineràries.

Segueix la resta de l'article...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)