TarracoWiki:Actualitat/2010/novembre

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

octubre del 2010   |  desembre del 2010   · Hora: 09:01  | Data: 22/agost

novembre/2010

Dimecres 10

La Generalitat dóna accés a les dades públiques de l'administració a través d'un web

El Govern ha posat en marxa el portal Dades Obertes Gencat, des del qual es pot accedir a diverses informacions públiques de la Generalitat. Aquest nou portal forma part del projecte d'obertura de dades públiques de la Generalitat (Open Data), que respon al compromís del Govern d'avançar cap a la governança oberta i la transparència de l'administració. El web permet la descàrrega de dades en format reutilitzable per a la seva consulta o la creació de serveis com ara aplicacions per als telèfons mòbils, tant d'iniciativa pública com privada.

Segueix la notícia...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)

Divendres 5

Blekko, un nou cercador inspirat en la filosofía wiki

Blekko, així es diu el nou cercador llançat aquest mateix dilluns dia 1 de novembre. Inspirat en la filosofia col·laborativa wiki, l'internauta, després de registrar-se, pot assenyalar les recerques més pertinents i, després d'un caràcter «/», delimitar la mateixa afegint un concepte. Per realitzar recerques no és necessari el registre.

Segons admet el fundador d'aquest, Rich Skrenta, no tots els internautes tenen una actitud col·laborativa però això no impedeix que, per exemple, Wikipedia, s'hagi convertit en una enciclopèdia de referència que ha batut l'Enciclopèdia birtánica a la Xarxa. Al seu bloc explica que l'empresa no podria fitxar a totes les persones que amb la seva ajuda milloraran els sistemes de cerca de Blekko.

Segueix la notícia...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)