TarracoWiki:Actualitat/2010/juny

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

maig del 2010   |  juliol del 2010   · Hora: 10:49  | Data: 18/agost

Contingut

Juny/2010

Dimarts 15

Scientix, la nova comunitat a Internet per a l'ensenyament de les ciències

La Comissió Europea ha llançat Scientix, un nou portal d'Internet dirigit a professors, investigadors, responsables polítics, agents locals, pares i qualsevol persona interessada per l'ensenyament de les ciències. «Scientix» permetrà accedir a materials didàctics, resultats de recerca i documents dels projectes europeus d'ensenyament de les ciències finançats per la Unió Europea i per diverses iniciatives estatals. La nova plataforma facilitarà la difusió i l'intercanvi diaris de notícies, coneixements tècnics i millors pràctiques en matèria d'ensenyament de les ciències a tota la Unió Europea.

Segueix la notícia...


Publicat per: Telecentres (disc. · contr.)

Dijous 10

Ciberàgora 2010 - Jornades de Seguretat i Privadesa a Internet

Organitzades per l’Ajuntament de Tarragona en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) – Universitat d’Estiu i Alsys Information Technologies, aquestes jornades de tindran lloc el 8 i 9 de juliol de 2010 a l'IMET, a l'Avingunda Ramón y Cajal nº 70. Participarà, entre d’altres, el Sr. Artemi Rallo, director de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

L’objectiu bàsic és promoure un fòrum de trobada, presentació de resultats i discussió oberta entre diverses institucions (URV, Ajuntament de Tarragona, cossos de seguretat, empreses privades) relacionades amb l’aplicació de les noves TIC a la protecció de la seguretat dels ciutadans.

Estan adreçades a estudiants universitaris (Informàtica, Telemàtica, Dret, ADE), organismes públics (ajuntaments, Diputació), empreses i ciutadania en general interessada en els aspectes tècnics relacionats amb la protecció de la seguretat i la privadesa. En aquesta edició es farà especial èmfasi en l’ús de les xarxes socials a internet.

Inscripció gratuïta a la web, condicionada a l’aforament de la sala.

http://ciberagora.tarragona.cat


Publicat per: Telecentres (disc. · contr.)

Dimarts 1

Softcatalà presenta la Guia per a la traducció de productes informàtics 2010

Softcatalà presenta la "Guia d'estil per a la traducció de productes informàtics 2010", en la qual es recull l'experiència acumulada al llarg de més d'una dècada de traducció al català en l'àmbit de les TIC. Aquesta guia és una eina de gran utilitat per a traductors de programari i pàgines web al català, atès que recull multitud de casos i dubtes que es presenten tot sovint durant el procés de traducció. S'hi indiquen algunes normes gramaticals que són, a vegades, poc conegudes (o que provoquen confusió entre els traductors i correctors), i s'hi suggereixen consells per evitar errors freqüents de traducció.

Segueix la notícia...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)

Celebrat el IV Concurs Universitari de Programari Lliure

Aquest mes passat ha tingut lloc la IV edició del «Concurs Universitari de Programari Lliure», organitzat per la Oficina de Programari Lliure de la Univesitat de Cádiz.

El certamen acumula ja un total de 399 projectes i 575 participants en totes les seves edicions. Consisteix en un concurs de desenvolupament de programari, maquinari i documentació tècnica lliure en el qual poden participar estudiants universitaris de primer, segon i tercer cicle, així com estudiants no universitaris de batxillerat, grau mig i superior de l'àmbit estatal espanyol.

Segueix la notícia...


Publicat per: tarracoW (disc. · contr.)