TarracoWiki:Actualitat/2010/juliol

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

juny del 2010   |  agost del 2010   · Hora: 10:35  | Data: 18/agost

juliol/2010

Dimarts 20

La meitat dels usuaris catalans són poc segurs en l'ús i coneixement de les TIC

La Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC), conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili i amb la col·laboració del Gabinet Ceres, han dut a terme un estudi sobre la seguretat de la informació a les llars i els ciutadans 2010. L’estudi ha mesurat una sèrie d’àmbits relacionats amb la seguretat TIC dels usuaris d’Internet. Els resultats demostren que la seguretat TIC dels usuaris de Catalunya pot millorar considerablement. No obstant això, la majoria tenen una competència suficient en seguretat TIC.

Pel que fa als resultats més rellevants destaca que:

  • Els usuaris diaris d’Internet tenen, amb diferència, més competència en seguretat TIC.
  • Els usuaris de missatgeria instantània o de xarxes socials presenten millors resultats que els que no són usuaris d’aquests serveis d’Internet.
  • La franja d’edat de 16 a 34 anys és la que té més elements de seguretat.
  • La seguretat TIC de l’individu creix a mesura que augmenta el seu nivell d’estudis.
  • Els homes tenen més coneixements tècnics, però les dones els superen en seguretat web a les xarxes socials i en l’ús del correu electrònic.

Segueix la notícia...


Publicat per: Telecentres (disc. · contr.)

Dijous 1

La Viquipèdia arriba als 250.000 articles en català

La Viquipèdia en català, l'enciclopèdia lliure de referència a Internet, ja té 250.000 articles. Aquesta fita s'ha aconseguit amb la creació de l'article «Mare de Déu del Claustre» a les 13:34 h del passat 29 de juny del 2010. Va ser l'any 2001 quan es va iniciar la Viquipèdia en català. Fou la primera en tenir articles després de l'anglesa. La comunitat va assumir amb ganes el repte de fer un projecte on tothom tingués accés a tot el coneixement de la humanitat en català. Segons els seus promotors, no ha estat fàcil fer créixer el projecte, ja que ha estat en situació de desavantatge al costat de llengües amb molts més parlants com ara el castellà (615.000 articles) o el francès (965.000).

Segueix la notícia...


Publicat per: Telecentres (disc. · contr.)