Manuel Sanromà Lucía

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Manuel Sanromà Lucía
Fitxer:Manuel sanroma.jpg
Lloc naixementTarragona
Data naixement09/07/1956
Lloc de residènciaTarragona
Professióprofessor de Matemàtica Aplicada a la Universitat Rovira i Virgilifundador i cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona
Formaciódoctor en Astronomia, llicenciat en Humanitats i màster en Tecnologies de la Informació en Salut.
Muller/sPietat Beltran Campoy
Fills/esManel i Xavier Sanromà Beltran
Web oficialhttp://usuaris.tinet.cat/msanroma/


Contingut

Vida

Llicenciat en Física, doctor en Astronomia, llicenciat en Humanitats i màster en Tecnologies de la Informació en Salut. Ha estat professor d’Astronomia a la Universitat de Barcelona, de Física a la Politècnica de Catalunya i actualment ho és a la Universitat Rovira i Virgili, on imparteix l’assignatura de Matemàtica aplicada. Ha escrit nombrosos articles i llibres en els àmbits de l’astronomia i les aplicacions d’Internet. Ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat dintre la universitat i també ha estat director de l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona, i de l’Administració Oberta de Catalunya. També ha estat membre del Consell d’Administració de la Internet Society. És membre de diferents societats científiques i professionals tant nacionals com internacionals. Ha estat fundador de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, de la Xarxa Ciutadana TINET, la primera de l’Estat i del domini .CAT, el primer domini lingüístic d’Internet.

Castells

Membre fundador de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i antic membre de la Colla de Castellers Xiquets de Tarragona. Primer cap de colla de l'entitat, és el pare de les actuals taules de puntuació del concurs de Tarragona.

Galeria

Obra

  • 2007: El Big Bang. Col.lecció Vull Saber de l'Editorial UOC.

Referències i fonts

http://www.tarragona.cat/lajuntament/senat/membres-del-senat/manel-sanroma-lucia
http://www.urv.cat/professorat/27/manuel-sanroma
http://usuaris.tinet.cat/msanroma/
http://www.collajove.com/

Autors i contribuents - RaulETISurv (Usuari)