Grup Mirador

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Grup Mirador, col·lectiu artístic (1987, 1997)

Grup Mirador
Grup Mirador, 1989
Nacionalitatcatalana
Èpocacontemporània

El "Grup Mirador" és un col·lectiu d'artistes tarragonins que es va crear per les festes de Santa Tecla del 1987 amb una exposició a les sales de l'Antic Ajuntament de Tarragona del 18 al 30 de setembre sota el lema "Homenatge a la nostra ciutat". El catàleg, imprès a les Ind. Gràf. Gabriel Gibert, s'obria amb una presentació signada pel Sr. Josep Félix Ballesteros, aleshores regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona.

El grup va fer diverses exposicions. El 1989, per les Festes de Sant Magí, a la Galeria d'art Josep Panadès [la foto que reproudim està treta d'aquest catáleg]. El 1990, per les Festes de Santa Tecla, a la Sala d'exposicions del Palau Municipal (Ajuntament)...

El Grup Mirador es va acomiadar deu anys després, el 1997, amb una altra exposició col·lectiva al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona inaugurada el 12 de març. El catàleg, imprès a Ind. Gràf. PORTA S.L. de Tarragona, comença amb una presentació de la Sra. Rosa M. Ricomà Vallhonrat, directora del Museu d'Art Modern de Tarragona.

Grup Mirador, 1990, retratat pel Tito Figueras (el quadre original es conserva al Museu d'Art Modern)
En la il·lustració es mostra la portada del catàleg de l'exposició que el grup va fer per les Festes de Santa Tecla, el 1990, basada en un quadre del Tito Figueras en que retrata a tots els components del grup. El quadre es conserva al Museu d'Art Modern de Tarragona.

Els components del grup eren:

Grup Mirador
1987, inici 1997, comiat
Catàleg exposició, Ajuntament de Tarragona Catàleg exposició, Diputació de Tarragona

Autors i contribuents - Pep (Usuari), Telecentres (Expert), Telecentres1 (Usuari)