Espai La Palmera

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Característiques i objectius

La Palmera és un espai creat amb la intenció de transformar i recuperar els espais per a l'acció cultural i l'educació no formal, és una nova proposta de programació i un nou punt de trobada per a la creació artística.

Aquest espai s'ha creat amb l'objectiu de promoure espais on es puguin mostrar les diferents propostes creatives i que puguin habilitar-se per a la seva exhibició. És l'espai adient per al desenvolupament cultural i comunitari dels joves i la vertebració dels canals de trobada artística sobre el conjunt de la ciutat.

Espai "La Palmera"


L’objectiu d’aquest nou equipament és que els joves coneguin que tenen un espai on generar iniciatives i propostes de present i futur per tal de fer-se sentir. És tracta de donar-los veu i fer-los més actius i presents en el teixit social de la ciutat mentre els permets experimentar i créixer per si sols. La idea és que els més joves tinguin un punt de trobada i de relació que els permeti implicar-se en la vida social i cultural de la ciutat i que a més els permeti crear-se una identitat i una personalitat pròpia que els faci ser més autònoms.
br>L'activitat central de La Palmera ha sorgit del recull de les demandes de certs col·lectius de la ciutat, així doncs, es centra en espais d'assaig (de música, dansa, teatre, creació visual, fusió de propostes artístiques), de promoció de diferents estils escenicoartístics juvenils i plataformes que permetin aquestes expressions. És cabdal potenciar les produccions i la indústria cultural juvenil provinent de joves creadors emergents que reclamen estratègies de suport i vehiculació de les seves propostes artístiques. Amb això donem pas als creadors que volen mostrar formes innovadores i estils d'art.

Aquest nou emplaçament compta amb moments òptims de programació donada la seva exposició d'exterior, l'entrada d'aquest espai comptarà amb una cartellera informant dels actes i sessions programats, a més de les previstes per l'Espai Jove.

La Palmera disposa d'un escenari amb una caixa escència que fa prop de 24 metres quadrats, la zona es replantejada amb elements arboris delimitant el perímetre de l'espai escènic i de l'espai virtual. A més a més, es compta amb un magatzem i un lavabo adaptat. La recepció esquerre del recinte quedarà habilitada per a ubicar-hi un servei de refrescos en el cas que sigui necessari.

Es compta amb la implantació de la xarxa WIFI d'abastiment total de l'espai.

Les activitats que es poden portar a terme a La Palmera són:

  • Actes de petit format: lectures, presentacions, concerts...
  • Trobades artístiques: workships, happenings, performance...
  • Activitats formatives.
  • Tallers i dinàmiques.
  • Activitats lúdiques.
  • Espectacles de carrer.


Espai destinat a la interacció cultural, la dinamització de la participació ciutada i la potenciació dels joves creadors amb la inclusió de propostes cogestionades amb entitats (sobretot de la nostra ciutat) a les programacions municipals.

Ons es troba i com arribar-hi

Està situat en ple centre de la ciutat, a l’antiga Facultat de Lletres de la Plaça Imperial Tàrraco. Es pot arribar amb les línies de transport públic L97, L85, L54, L30, L24, L14, L11, L7 i L3 amb parada Plaça Imperial. Per a més informació sobre mobilitat, clicar aquí.

Referències

Autors i contribuents - Sroje (Usuari)