Associació de Veïns TARRACO

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Associació de Veïns Tarraco
Any fundació1990
President1r: Jaume Mateu
2n: Carles X. Gomez
3r: Pere Calvet
4t: Jacinto Picó
TipusVeïnal
Socis341
UbicacióTarragona
AdreçaAv. Andorra, 15 baixos


Contingut

Història

Com era el carrer a l'època dels 600

Aquesta associació de veïns va tenir el seu orígen formal el 23 de Març de 1990, quan un grup de veïns de diversos blocs de l'avinguda d'Andorra van fer un document inicial de constitució i van agafar uns estatuts d'altres associacions per retocar-los i després de ser aprovats, presentar-los en el registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya per a tenir l'entitat legalitzada.

El mòbil per crear-la, va ser l'inquietud dels veïns davant dels continus sorolls dels camions que circulaven aleshores pel carrer.

Primer Príode (23/03/1990 - 21/06/1993)

La primera assamblea d'aquesta associació es va celebrar a la sala d'actes de l'Institut Vidal i Barraquer, en la qual es va acordar primer, fer un pla de reivindicació de l'Avinguda com a carrer de la ciutat i no pas com a carretera; i després que s'organitzarien unes festes al mes de setembre amb l'objectiu de demostrar que l'Avinguda havia d'estar al servei dels veïns. Una de les activitats més interessants i de les que més repercussió ha tingut en el futur, va ser el concurs per escollir el logotip de la associació, un concurs que va guanyar el senyor Ferran Solé, amb un logotip on s'hi distingia la Plaça Imperial Tarraco i l'Avinguda Andorra; i que encara segueix vigent.

Segon Període (22/6/1993 - 11/04/1996)

Inauguració de la zona verda de l'A.V.V.

El 1993 es va renovar la junta de l'associació. Va ser l'any que l'Ajuntament va atorgar la bandera de la ciutat, pels esforços de la junta; es va aconseguir també l'enllumenat nou del carrer, la zona verda i la col·locació dels nous contenidors, però van quedar pendents moltes altres actuacions que no es van dur a terme ja que, l'associació es va oposar a la intenció del consistori de col·locar a la cantonada de dalt del carrer una betzinera, mitjançant una recollida de firmes que van recolzar veïns de les Cases Barates i de República Argentina, i va ser un acte que va molestar molt als regidors d'aquell any.

Tercer Període (12/04/1996 - 25/04/2002)

Amb les fites de l'anterior junta, zona verda, aturada de la gasolinera etc. La nova junta va aconseguir de tenir bancs al carrer (amb anècdota inclosa), tenir aparcament al barri, va aconseguir, també, la col·locació de mobiliari infantil a la zona verda... Una junta que segurament tenia més bona relació amb els organismes municipals, que la anterior. Aquest període es van consolidar molt més les festes del carrer, es començava a adornar, els regals per a les criatures no podien faltar...

Quart Període (26/04/2002 - SEGUINT)

Un període que ve marcat, innequívocament, per l'adquisició del local social, que com bé es deu imaginar el lector, va ser resultat de molts estira i arronsa, discusions, i reunions, tant de l'ajuntament i altres organs municipals i autonomics, ja que, no es tracta només del local propiament dit, sinó que cal tenir en compte també el mobiliari, i material que inclou. L'obtenció del local ha permés, sobretot, dur a terme les activitats que ara hi ha: activitats culturals i literàries de Sant Jordi, classes de llengua, classes d'informàtica, de memòria, de ball. Les classes de ball, cal remarcar-les, ja que han ocasionat la creació d'un grup de dansa que fa diverses actuacions no només arreu de Tarragona sinó que també ha fet alguna sortida a nivell nacional, el grup Crazy Dancers, i que permet evidentment, que l'associació es doni a conèixer. També podem esmentar la creació de l'esplai, l'esplai La Grapadora, un òrgan que es demanava a crits per poder acostar als nens i nenes del barri a l'associació.

Amb tot, també cal dir que el local també és utitlitzat per La llar Club Municipal de Pensionistes i Jubilats Tarraco, un organ creat per l'ajuntament per aprofitar (si és que es pot més) el local de l'associació. així doncs dins del local hi ha tres grans entitats: l'Associació de Jubilats i Pensionistes Tarraco, la Llar Club Municipal de Pensionistes i Jubilats Tarraco, i l'Associació de Veïns Tarraco. Val a dir també que en aquest període és quan l'assocíació es va informatitzar, i va posar en funcionament, la web i el correu electronic; i l'última aposta per a les tecnologies ha estat, l'article referent a l'associació de veïns Tarraco a la TarracoWiki.

Situació

Zona d'influencia de l'associació
Porta del Local

El local social de l'associació es troba a l'avinguda Andorra nº 15 baixos. Però l'associació, entesa com a entitat, abressola els carrers que l'envolta (Rep. Argentina, Joana Jugan, Marques de Montoliu, Sant Antoni Mª Claret, Marqués de Guad-el-Jelú, Rambla del president Lluís Companys, Avinguda Catalunya...)

Actualitat

Logo de l'Esplai
Els esforços de l'associació es centren en el desig d'aconseguir un barri cohesionat, un barri que funcioni,
Logo del grup de dansa
i on viure-hi no suposi cap problema ni molt menys. Per aconseguir tal tasca, des de l'entitat, s'organitzen sopars-trobada de veïns, així com viatjes, activitats diverses com ara tallers de pintura, hip-hop, dansa del ventre, classes de llegua catalana, castellana, anglesa; d'informàtica, de memòria, esplai per als nens etc. Tots aquests serveis i activitats esl poden gaudir tots els socis i els seus respectius familiars per una quota anual.

Properes Activitats

A hores d'ara, tots els veïns i socis esperen amb els braços oberts l'arribada de les nostres festes del barri anuals, que tindran els següent programa d'actes:


Dijous 2 de setembre de 2010

A les 19:30

 Missa en record dels difunts del Barri a la Parròquia de Sant Pau


Divendres 3 de setembre de 2010

A les 15:30 hores

 Coets de salutació. 

A les 16:00 hores

 Carreres de patins, patinets, bicicletes, sacs, etc.

 Jocs infantils.

A les 18:00 hores

 Concurs i exhibició de truites i cocs casolans sense nata ni crema.

A les 19:00 hores

 Salutació de les autoritats.
 Presentació dels capgrossos de l’Associació de Veïns,
  patrocinat pel grup Crazy Dancers.
 Berenar popular.

A les 19:30 hores

 Desfilada de disfresses per a totes les edats,
  dels més petits fins als més grans

A les 23:00 hores

 Lluït ball de nit amb MONTSE PRINCEP BAND “La Crem”Dissabte 4 de setembre de 2010

De 10:00 a 14:00

 1a. Trobada de plaques de cava de l’A.A.V.V.

A les 11:00 fins les 14:00 i de 16:00 a 19:00.

 Parc infantil

A les 11:00 fins les 14:00

 Campionat de ping pong, a partir de 10 anys

A les 11:00 hores

 Tallers i manualitats per a nens i nenes,
  i a les 12 pintem el mural de les festes (portar roba per embrutar).

A les 14:00 hores

 Paella Popular

A les 17:30 hores

 Actuació del grup d’animació infantil

A les 18.30 hores

 Gran Gimcana.
  Organitza: Esplai “La Grapadora”.
  Seguida d'un berenar ofert per “TELEPIZZA”

A les 19.00 hores

 Actuació de Hip Hop a càrrec de Crazy Dancers,
  el grup de dansa de l’A.A.V.V.

A les 20:00 hores

 PlayBack
 (Clasificatori per la final del PlayBack de les festes de Santa Tecla 2010)

A les 23:30 hores

 Ball de Festa Major amb el CONJUNT SHAKATADiumenge 5 de setembre de 2010


De 9:30 a 14:00 hores

 Campionat de “Botifarra” A.A.V.V. TARRACO

A les 11:00 hores

 Concurs de dibuix

A les 12:00 hores

 Festa de l’escuma. Col·labora COINSE

A les 13:00 hores

 Dinar de festa major. Tothom a casa del president.

A les 17:00 hores

 Pinyates per als nens i nenes.

A les 17:30 hores

 Actuació del ball de Bastons de Tarragona.
  A continuació, gran xocolatada popular. Col·labora FLECA FLAQUÉ

A les 17:45 hores

  Arts marcials tradicionals japoneses a càrrec de BUDO SHIN TARRAGONA
  [Taijitsu (defensa personal), Iaido (La via del sable), Jyodo (via del bastón),
  Aikido (La via de la verdad), Battodo (Corte Real)].

A les 18:30 hores

  Lliurament d’obsequis, premis i trofeus.

A les 21:00 hores

 Cantada d’Havaneres amb el grup “OLLA BARREJADA” 
  i degustació de Rom Cremat

A les 23:00 hores

 Correfoc amb la COLLA DE DIABLES VORAMAR, 
  Seguit d’una bona remullada!!!!!!

Avisos i inscripcions

Per a paticipar a les activitats:

  • Carreres: Per a participar i optar a premis a les carreres, competicions i concursos (Patins, patinets, bicicletes, sacs, Gimcana, disfresses, dibuix, fotografia, truites, etc.) Cal haver-se inscrit abans. Per a poder-se inscriure, us heu de dirigir al Local social de l'Associació (Av. Andorra, 15 baixos).
  • Xocolatada o berenar popular: Per a poder gaudir d'aquests actes és necessari haver pagat la quota de soci o haver donat la aportació voluntària (en el cas que no sigueu soci*) amb el pagament de la qual se us lliuraràn els tiquets.


  • Paella: Per poder gaudir de la gran paella tan sols cal obtenir el tiquet per persona, que té un cost de 9€ (Aquest preu inclou: Taula i cadires, entremés, paella mixta, pa, aigua, vi i cafe sol·luble).

*tal com es va acordar a l'assamblea general del 21-06-2007 la aportació voluntària, quan no s'és soci ha de ser de 10€ com a mínim o no s'opta a tiquets.

Contacta amb l'Associació

Telèfon / fax: 977250254

email: avtarraco@tinet.cat

Lloc web: http://webfacil.tinet.cat/andorra

Autors i contribuents - Andorra8c (Usuari), Avtarraco (Usuari), Telecentres1 (Usuari)